top of page

THE WOODS ONLINE

Vi tilbyr online sessions og kurs hvor du kan få møte en av våre låtskrivere, produsenter eller andre bransjeaktører. Plattformen vi bruker til våre online sessions gjør at vi kan både høre musikken du spiller av på din data i vårt studio, samt styre din DAW. På denne måten kan vi også hjelpe deg med ting som produksjon, miks og master "live" under møte. I live sessions tar du styringen på hva vi skal gjøre og snakke om. I kursene våre forbereder vi en del punkter vi går i gjennom som vi mener passer ditt nivå og er viktig innen temaet. 

Vi skreddersyr alltid våre online sessions og kurs til dine behov. Finner du ikke akkurat det du lurer på i listene under, ring oss, så finner vi et opplegg som passer deg.

Live sessions
-
Production/songwriting

Produksjon

Vi hjelper deg med produksjonen av ditt track og gir deg råd og kreative løsninger for å komme videre. Vi går også igjennom og forklarer hva vi gjør så du stiller sterkere på egen hånd etter session. 

DAW: Logic Pro X, Garage Band, Ableton

Miks

Live miksing med ærlig og konstruktiv feedback av ditt prosjekt, på din datamaskin med dine plug-ins. 

DAW: Logic Pro X, Garage Band, Ableton

Master

Live mastering med ærlig og konstruktiv feedback av ditt prosjekt, på din datamaskin med dine plug-ins.

DAW: Logic Pro X, Garage Band, Ableton

Låtskriving

Vi gir deg ærlig og konstruktiv feedback på din låt og hjelper deg med tekst og melodi til en låt du allerede har, eller så kan vi sammen starte på en ny. Vi gir deg også noen tips til hvordan du kan fortsette på egenhånd. 

Vi bruker Google Doc for å kunne skrive tekst i samme dokument.

Låtanalyse

Vi analyserer låta i sin helhet og ser på balansen mellom tekst, melodi, akkorder, produksjon og fremførelse. Videre hjelper vi deg med å gjøre denne balansen enda sterkere.

 

Vi bruker Google Doc for å kunne skrive tekst i samme dokument. 

Sette opp en artistkarriere

Vi ser på hvordan man bygger opp en artistkarriere. Hva må man gjøre og hva må man ikke gjøre. Vi sender deg også en liste med en rekke spørsmål man må kunne svare på og ta stilling til.

DIY markedsføring

Hvordan kan man på best mulig måte markedsføre seg på egen hånd. Vi snakker om forberedelse av utgivelser, one-sheets, press-kit og hva distributører og musikkanaler ser etter hos en artist. 

Prosjektanalyse

Vi analyserer ditt prosjekt og kommer med ærlig og konstruktiv kritikk, samt tips og råd for å komme videre.

Musikkbransjen i Norge

Musikkbransjen kan være en jungel av aktører, pengestrømmer, kontrakter, organisasjoner og ukjente fremmedord. Hvis du har spørsmål om hvordan ting fungerer eller henger sammen, så hjelper vi deg gjerne med å trekke de viktigste linjene for deg. 

Live sessions
-
Business

Kurs

-

Production/songwriting

Kurs i musikkproduksjon

Fra grunnleggende til avansert kurs i musikkproduksjon. Vi kartlegger på forhånd hvilket nivå du er på, og legger opp kurset slik at det passer deg. Vi har en rekke temaer innen produksjon vi kan gå i gjennom:

- Arbeidsflater, effektivt arbeid, shortcuts og workflow.

- Oppsett av spor og gruppering.

- Lydvalg og synther. Hvordan tilnærme seg den riktige sounden.

- Kreativ bruk av effekter 

- Forskjell på Audio og Midi, hvordan sample og bearbeide lyder for å lage «noe nytt». 

- Plug-in tips og hvordan man bruker de.

DAW: Logic Pro X, Ableton, Garage Band

Kurs i miksing

Fra grunnleggende til avansert kurs i miksing. Vi kartlegger på forhånd hvilket nivå du er på, og legger opp kurset slik at det passer deg. Vi har en rekke temaer innen miksing vi kan gå i gjennom:

- EQ og kompresjon "The holy mother of audio mixing".

- "Less is more". Hvordan skape plass i en miks.

- Oppsett av sends, bus, aux-kanaler og hvordan bruke dette aktivt når man mikser. 

- Bruk av referansetrack.

- Bruk av effekter. 

- Plug-in tips og hvordan man bruker de.

DAW: Logic Pro X, Ableton, Garage Band

Musikkteori uten teori

Å lære seg musikkteori tar lang tid, og for mange er dette vanskelig å sette seg inn i. I dette kurset går vi gjennom diverse "teorihacks", hvordan man kan lære seg å spille piano raskt og hvordan bruke dette aktivt når man produserer. Forhåpentligvis vil man også få en litt bedre forståelse for hvordan musikkteori fungerer, så det er enklere å lære seg i ettertid.

DAW: Logic Pro X

Produksjon for session-vokalister og toplinere

Å kunne spille inn og redigere sin egen vokal har mange fordeler for session-vokalister og toplinere. Ikke minst økonomiske fordeler. Vi går igjennom hva man trenger av utstyr og hvordan man spiller inn og mikser sin egen vokal, samt det tekniske rundt å sende stems. 

DAW: Logic Pro X, Ableton, Garage Band

20 regler for å skrive en Billboard nummer 1

Vi går i gjennom 20 "regler" for å skrive en hit og diskuterer litt rundt hver regel. Til slutt ser vi på hvorfor dette kan være et bra verktøy for låtskriving.

Kurs

-

Hjemmestudio og utstyr

Bruk av Mac

Vi viser deg grunnleggende og avanserte funksjoner på Mac som vil gjøre dagen din enklere. Vi kan gå igjennom ting som mappestrukter, lagring, bruk av finder og spotlight, samt vise deg smarte apper som gjør at du kan jobbe mer effektivt.  

Hjemmestudio

Vi snakker om oppsett av ditt hjemmestudio for å få optimal lyd med det du har tilgjengelig, og gir tips til hva man må ha av utstyr som passer ditt budsjett. Vi går også gjennom grunnleggende signalgang og hvordan utstyret fungerer.

Priser, booking og generell info

Priser

1 time - 800,-

1 time er 60 min og vi setter tidspunktene for timene sammen.

For booking av flere timer, kontakt oss for å få et uforpliktende tilbud. 

Book time her

Ring oss på

+4794188487

eller send oss en melding i skjema under, så tar vi kontakt med deg.

Takk for meldingen!

Vi tar kontakt så fort vi kan:)

Generell informasjon

Plattformen vi bruker til møter online er Zoom. Når du har booket et møte med oss må man lage en bruker og laste ned Zoom appen. Dette kan du gjøre her:

 

https://zoom.us/

 

For å kunne gjennomføre våre online sessions, er det en del som kan forberedes i Zoom. Dette er å gi Zoom tilgang til en del funksjoner på din data. Zoom kommer også med lyd i mono som utgangspunkt. Under er en link til en veiledning som viser hva man må gi Zoom tilgang til forskjellige funksjoner og hvordan man kan motta og streame stereolyd. 

Book her

Om oss

85581ED4-A4BE-4872-BDDF-941FE3A994D5_edi

Jonas H. Jensen

Produsent, låtskriver, gitarist og co-founder av The Woods AS. Har mange års erfaring med å jobbe med artister, produsenter og låtskrivere i sessions. Jonas har vært delaktig i hundrevis av utgivelser, hvor mange har blitt spilt på radio både i Norge (blant annet p1, p3, Mp3) og rundt om i Europa. Han kan ta deg gjennom hele prosessen fra å starte et prosjekt, til å ferdigstille master og få den ut i verden. Han er tålmodig av natur, god til å tolke andres visjoner og på den måten hjelpe deg å nå dine mål. Som foreleser i musikkproduksjon på høyskolenivå, har han også gode formidlingsevner som kan hjelpe deg å sette de riktige ordene på dine tanker.

 

DAW: Logic Pro X

CH Profilbilde.jpg

Carl-Henrik Wahl

Carl-Henrik Wahl er daglig leder av The Woods og kan hjelpe deg som ønsker å utvikle din karriere eller starte i muskkbransjen. Som selvstendig næringsdrivende i 10 år, med en bachelor i musikkproduksjon og en mastergrad i låtskriving, er det mye vi kan snakke om når det gjelder deg og din karriere. Han står bak over 250 utgivelser over et bredt spekter av sjangere, og er hyppig på spillelister på Spotify, Radio og TV. Uansett hvilket felt i bransjen du ønsker å vite mer om, kan en prat med Carl-Henrik være et lurt sted å starte.

 

DAW: Logic Pro X

DSC_0188-4.jpg

Ola Frøyen

Ola er en produsent, mikser og låtskriver. Han har produsert musikk de siste 8 årene og har jobbet med hundrevis av artister, låtskrivere og andre produsenter. I 2019 fullførte Ola en bachelor i Music Business - Production ved Høgskolen i Innlandet. 

 

Han har gode kunnskaper i både Ableton og Logic Pro X, men Ableton er programmet han primært jobber i. Favorittsjangere Ola liker å jobbe med er pop, EDM, hip-hop, urban, lo-fi, R&B, afro-pop og alternativ pop. Hvis du trenger hjelp, feedback, eller noen tips og triks for å få din låt opp til neste nivå, kan Ola jobbe sammen med deg for å oppnå dette. Samtidig vil han komme med sine ærlig meninger og tanker rundt ditt prosjekt. 

 

DAW: Ableton (Primært)/Logic Pro X 

Skjermbilde%202020-05-05%20kl.%2012.08_e

Elsbeth Rehder

Vokalist og låtskriver med 11 års erfaring i sangteknikk og live performance (band, musikaler, soloartist). Tar for tiden en bachelor i Music Business - Production og har et eget artistprosjekt kalt "EHLE" hvor debutsingelen har vært lista på NRK p3. Jobber til daglig i studio som topliner og sessionvokalist. Hun spiller inn og produserer sine egne vokaler og har i tillegg tatt sangtimer hos noen av Norges beste vokalcoaches. Står du fast med tekst eller melodi kan Elsbeth hjelpe deg videre. 

DAW: Logic Pro X

IMG_8837_edited.jpg

Torgeir Ryssevik

Produsent og låtskriver med 10 års erfaring. Har spilt piano i 16 år og har bakgrunn innen både klassisk og jazz. Han har vært involvert i en mengde utgivelser i forskjellige sjangere, har mange millioner plays på digitale plattformer og playlistinger på Spotify og radio. Har utdannelse innen musikkproduksjon fra Høgskolen i Innlandet og Musicians Institute, Hollywood. Torgeir kan hjelpe deg med produksjon, instrumentering, arrangering miks og master.

 

DAW: Logic Pro X

bottom of page